Ervaringen


Tuinonderhoud

Gerben verzorgt eens in de twee weken het tuinonderhoud in onze nieuw aangelegde bostuin. Daar zijn wij erg blij mee: de tuin is in goede handen en krijgt de ruimte om zich op natuurlijke wijze te ontwikkelen. Naast de afgesproken onderhoudswerkzaamheden denkt Gerben actief mee over de verdere inrichting en bouwt hij een duurzame houtopslag voor het hout uit onze tuin.

Fam Roel, Soest


Bamboe verwijderen

Via De Tuinmaker Lilian Verhaak kwam ik bij Gerben terecht. Samen zitten zij in de vakgroep De Wilde Weelde. Dit netwerk zorgt ervoor dat je laagdrempelig voor elke klus in de tuin bij de juiste persoon terecht komt.

Na een kop koffie ging Gerben met zijn zelf meegebrachte materiaal aan de slag. Samen met mijn buurvrouw hadden wij zo'n 3 m2 dichtbegroeide en woekerende bamboe te beslechten. Waar het voor ons een onmogelijke klus leek had Gerben binnen een paar uur de bamboe met de helft laten afnemen en haalde hiermee behoorlijk wat beren van de weg.

Wat ik fijn vond is dat we het werken in de tuin samen deden. Daarnaast dacht hij mee over beplanting, snoeien en het plaatsen van een nieuwe schutting. Zo kon ik leren van zijn tips en trucks terwijl we samen aan het werk waren.

Ik zal Gerben dan ook weer bij een volgende klus benaderen of adviseren bij vrienden.

T. Jansen, Utrecht